Пісні страви: Суп грибний з пшоном
Статті / Різне / Цікаво та корисно 4-12-2018, 18:48 1 080
Грибний суп - смачне і поживне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл.
Для приготування грибного супу зазвичай використовують овочевий або м'ясний бульйон, молоко або вершки, проте в більшості випадків грибний суп є пісною стравою.
Гриби низькокалорійні, багаті клітковиною і є чудовим джерелом вітамінів і мінералів, в тому числі калію, міді, рибофлавіну, ніацину і селену Селен в продуктах харчування - в малих дозах корисний. Тому страви з грибів - ідеальний варіант для тих, хто стежить за фігурою, прагне схуднути або просто піклується про своє здоров'я.
Пшоняна крупа надзвичайно корисна для серця, так як в ній міститься велика кількість калію, нормалізує серцевий ритм і підтримує роботу всієї серцево-судинної системи.
Пшоно виводить з організму токсини, шлаки, зменшує шкідливі наслідки прийому антибіотиків.
до Речі, дуже корисно вживати в своєму раціоні кашу тим, хто живе в екологічно несприятливих регіонах, для виведення з організму шкідливих речовин.
Пшоняна крупа допомагає боротися з атеросклерозом, не дає відкладатися холестерину, очищає від нього судини. Корисна вона і при захворюваннях підшлункової залози, печінки, нервової системи, а також при недокрів’ї та діабеті.
Кремній і фтор, що містяться в пшоні, зміцнюють кістки, зуби, нігті і волосся. Мідь надає еластичності м’язам.
А ще пшоняна крупа зміцнює, зігріває і виробляє підбадьорливий ефект. Особливо вона корисна дітям і людям, ослабленим хворобою.
Нажаль ми все рідше використовуємо пшоно в своєму раціоні. До вашої уваги рецепт смачного пісного супу з пшоном.
Гриби - 400 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Картопля - 2-3 шт.
Пшоно - 0,5 склянки
Зелень - за смаком
Сіль - за смаком
Перець - за смаком
Лавровий лист - 1 шт.
Олія - 30 г
Поставити кип'ятити 2,5 л води. Тим часом очистити і помити цибулю ріпчасту. Нарізати кубиками.
Добре промити і обдати окропом пшоно.
Почистити і помити картоплю, нарізати кубиками.
У киплячу воду опустити картоплю і пшоно. Варити до готовності картоплі і крупи, близько 20 хвилин.
Помити і нарізати гриби. Розігріти сковороду. Налити рослинне масло. Викласти цибулю і гриби. Смажити, помішуючи на середньому вогні 7-10 хвилин.
Викласти зажарку в суп. Посолити, поперчити, додати лавровий лист.
Накрити кришкою, зробити найменший вогонь. Варити 5-10 хвилин. Перед подачею на стіл в пісний грибний суп додати рублену зелень.
Пісний грибний суп з пшоном готовий.
Приємного апетиту!
За матеріалами інтернет-видань